گلابگیری کاشان در تقویم گردشگری کشور ثبت شد

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان گفت: رویداد گلابگیری این شهرستان به عنوان رویداد شاخص منطقه در تقویم رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد.
به گزارش بلاگ جعبه، علیرضا عبدالله زاده افزود: فرآیند ثبت رویداد گلابگیری در تقویم گردشگری کاشان از سال ۱۴۰۱ آغاز و در ۲۰ اردیبشهت امسال به ثبت رسید.
وی اضافه کرد: با ثبت رویداد گلابگیری کاشان در تقویم ملی،این رویداد در تقویم بین المللی گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ثبت شد.
وی اظهار کرد: ثبت این رویداد در تقویم ملی کشور نشانه اهمیت این رویداد است و گلابگیری کاشان به عنوان گردشگری بهاره از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد نظر گردشگران را به منطقه مرکزی گردشگری کشور جلب میکند.
به گزارش ایرنا،قمصر، نیاسر و برزک مهمترین قطبهای گلاب گیری منطقه کاشان هستند که شهر قمصر در ۳۰ کیلومتری، برزک در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی و نیاسر به عنوان کهن باغشهر ایران در ۳۰ کیلومتری غرب کاشان قرار دارند و گردشگران میتوانند با قدم زدن در باغهای گل محمدی و حضور در کارگاههای گلابگیری، سفری لذت بخش و به یاد ماندنی را تجربه کنند.
گل سرخ رز یا محمدی از گیاهان بومی و خاستگاه اصلی آن ایران است که تا ۳۵۰ سال پیش جز ایران در جایی دیگر رویش نداشت اما در دوره صفویان این گل و کلیه دستگاههای گلابگیری از ایران به عثمانی (ترکیه امروزی) و سپس سوریه و بلغارستان برده شد.
ایرانیان از نخستین کسانی بودند که از گذشتههای دور به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل سرخ (محمدی) پی برده بودند و گلاب گل محمدی بانام علمی ( Rosa damascena ) همواره در به مناسبتهای گوناگون از آن استفاده می کردند.
غنچه خشک، مایع گلاب، روغن و اسانس دیگر فرآوردههای برگرفته از گل محمدی است که در کنار عرضه به بازارهای داخلی، قابل صادرات به همه کشورهای جهان بوده و البته در کنار این کاربردهای پایهای در تولید انواع عطر، ادکلن و خوشبو کننده ها، غذایی و دارویی نیز دارد که سالانه صدها هزار نفر گردشگر و طبیعت گرد داخلی و خارجی را به خود جلب میکند.
گلاب از تقطیر گل های گل سرخ تازه چیده شده با آب به دست میآید؛ از تقطیر دوباره گلاب، فرآوردهای تولید میشود که گلاب دوآتشه شهره است و اگر دوباره گلاب دوآتشه را تقطیر کنند، گلاب غلیظی از نظر اسانس به دست میآید که فوق العاده خوشبو بوده و در حقیقت گلاب ناب و خالص است.
شهرستان کاشان دارای ۲۸ کارخانه صنعتی، ۱۲ واحد نیمه صنعتی و یکهزار و ۶۰۰ کارگاه سنتی تولید کننده گلاب، عرقیات گیاهی، اسانس و عطر گل محمدی است.
این شهرستان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
منبع: ایرنا