اخبارپیشنهاد سردبیرگوناگون

رحمانی فضلی سفیر ایران در چین کیست؟ + عکس ها

رحمانی فضلی سفیر ایران در چین شد ، در ادامه بخشی از بیوگرافی ایشان را مطالعه می کنید.

به گزارش جعبه، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در جمع خبرنگاران درباره انتخاب سفیر ایران در چین گفت: آقای عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خلق چین انتخاب شده است.

رحمانی فضلی پیش از این در دولت های یازدهم و دوازدهم وزیر کشور بود.

عبدالرضا رحمانی فضلی متولد سال ۱۳۳۸ در شهر شیروان از توابع استان خراسان شمالی است. او که اکنون در مقام وزارت کشور مشغول به فعالیت است دارای درجه دکتری تخصصی جغرافیا- گرایش برنامه ریزی روستایی از دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیأت علمی دانشگاه شهیدبهشتی است.

تحصیلات

رحمانی فضلی دانشآموخته کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکترای جغرافیای انسانی از دانشگاه تربیت مدرس است. وی از سال ۱۳۸۲ تاکنون استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی می باشد.

رحمانی فضلی

سوابق علمی و اجرایی

رحمانی فضلی فعالیت شغلی خود را از سال ۱۳۶۸ به عنوان معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز و تا سال ۱۳۷۰ در این جایگاه فعالیت کرد. در سال ۱۳۷۱ و در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده شیروان از استان خراسان شمالی در مجلس حضور داشت. او سپس به سازمان صدا و سیما رفت و از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۵ در سمت‌هایی چون؛ قائم مقام رئیس سازمان، معاونت برنامهریزی، معاونت امور مجلس و استان‌ها و معاونت سیاسی این سازمان فعالیت کرد. وی از سال ۱۳۸۲ تاکنون استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی است. در کارنامه علمی و اجرایی رحمانی فضلی سوابق متعددی دیده می‌شود که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

وزیر کشور دولت یازدهم و دوازدهم

جانشین فرماندهی معظم کل قوا در نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

رییس شورای امنیت کشور

رییس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور

نماینده رئیس جمهور در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی

جانشین رئیس شورای اجتماعی کشور

قائم مقام رییس شورای عالی مدیریت بحران کشور

عضو شورای عالی امنیت ملی

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

نماینده رئیس جمهور و عضو شورای عالی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی

دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر

رئیس کل دیوان محاسبات کشور

نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات (دوره چهارم)

عضو شورای نظارت بر صدا و سیما

قائم مقام و معاون فرهنگی، اجتماعی، رسان‌های دبیر شورای عالی امنیت ملی

قائم مقام، معاون برنامه ریزی، معاون امور مجلس و استانها، معاون سیاسی و رئیس ستاد انتخابات سازمان صدا و سیما

معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت کشور

عضو شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی

دبیر هیات نظارت بر صندوق توسعه ملی

عضو هیات نظارت بر نشر و اندوخته اسکناس کشور

عضو شورای پژوهش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی

عضو شورای فرهنگ عمومی کشور

رئیس سازمان اکوسای (موسسات عالی حسابرسی کشور‌های عضو اکو)

عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی

معاون مالی و اداری و معاون آموزشی دانشکده علوم انسانی و موسس و رئیس دوره شبانه دانشگاه فردوسی مشهد

سوابق سیاسی

پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم، با این که در ابتدا علی یونسی برای تصدی وزارت کشور مطرح بود، رحمانی فضلی به عنوان گزینه نهایی روحانی جهت انتصاب پست وزیر کشور در دولت یازدهم انتخاب شد. تا این که یک روز پیش از معرفی کابینه برخی خبرگزاری‌ها اعلام کردند، روحانی تصمیم گرفتهاست، علی یونسی را به جای وی معرفی نمایند. با این حال نهایتاً در روز معرفی کابینه پیشنهادی، عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی شد. این شائبه مطرح شدهاست که سپردن وزارت کشور به رحمانی فضلی، شرط علی لاریجانی (رئیس وقت مجلس شورای اسلامی) جهت اخذ رای اعتماد مجلس به سایر وزرای پیشنهادی روحانی بوده است.

چطور فرزندانتان بیکارند، پسرتان مشاور وزیر اقتصاد و دامادتان سرپرست دانشگاه آزاد شعبه آکسفورد؟!

ویلای رحمانی فضلی در ساوجبلاغ

اردیبهشت ماه سال ۹۷ خبری در رسانه‌ها در مورد ویلای وزیر کشور در شهرستان ساوجبلاغ مطرح شد که به تأیید دادستانی رسید. پس از آن که برخی خبر‌ها از تخریب ویلای یکی از وزیران در استان البرز توسط دادستانی ساوجبلاغ حکایت داشت، دادستان این شهر تایید کرد که این ویلا متعلق به رحمانی فضلی بوده است. حیدر جعفری دادستان ساوجبلاغ این مطلب را اعلام کرد و در پاسخ به این سوال که آیا ویلایی که به تازگی در شهرستان ساوجبلاغ تخریب شد متعلق به آقای رحمانی فضلی وزیر کشور بوده یا نه؟ گفت: «بله، بوده، اما هرچه بوده، گذشته و تمام شده است.»

انتقاد از طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر

رحمانی فضلی، از منتقدان طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر بود، که در پاییز ۱۳۹۳ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. وی طی نام‌های که به علی لاریجانی نوشته بود، تداخل کار دستگاه‌های اجرایی مربوطه را متذکر و خواستار بررسی بیشتر بر روی این طرح شد، که این درخواست تجدید نظر، با مخالفت هیئت رئیسه مجلس روبرو شد.

آذر ماه سال ۹۷ رسانه ها و شبکه اجتماعی نسبت به یک انتصاب از سوی وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی انتقاد شد. منتقدان از به کارگیری شخصی به نام «هادی رحمانی» به عنوان مشاور جوان وزیر اقتصاد گلایه داشتند. ماجرا گویا از این قرار است که «فرهاد دژپسند» پنجشنبه اول آذر پسر «عبدالرضا رحمانی فضلی» وزیر کشور را به عنوان مشاور خود منصوب می کند؛ اما پسوند نام خانوادگی «فضلی» را برای عدم ایجاد حساسیت در ارتباط با این انتصاب از نام فرزند وزیر کشور حذف می کند.

پس از این اقدام وزیر اقتصاد، انتقادات زیادی نسبت به این اقدام در رسانه ها و شبکه های اجتماعی صورت می گیرد و برخی هم سخنان دو سال پیش وزیر کشور را در ارتباط با بیکاری فرزندانش بازنشر می کنند. با افزایش انتقادات به انتصاب فرزند «عبدالرضا رحمانی فضلی» در وزارت امور اقتصادی و دارایی، «فرهاد دژپسند» درباره این انتصاب توضیحاتی ارائه کرده و می گوید: «اینکه هادی رحمانی فضلی پسر وزیر کشور است، کاملا درست است، اما علت انتخاب او به عنوان مشاور جوان، نسبتش با رحمانی فضلی نیست، بلکه آشنایی شخص خودم از توانمندی‌های ایشان است، زیرا او از دوره کارشناسی، یکی از دانشجویان خوبم بوده و به همین دلیل، وقتی در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه شهید بهشتی مشغول به تحصیل شد، وی را به عنوان کمک استاد انتخاب کردم که در امور آموزشی و تحصیلی به بنده کمک می‌کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا