توضیح وزیر جهاد کشاورزی درباره هندوانههای مرجوعی از روسیه

وزیر جهاد کشاورزی، گفت: هیچ محصول مرجوعی از سوی کشورهای همسایه به دلیل میزان نیترات و استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به کشور نداشتیم.
به گزارش بلاگ جعبه، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، گفت: هیچ محصول مرجوعی از سوی کشورهای همسایه به دلیل میزان نیترات و استفاده از سموم و کودهای شیمیایی به کشور نداشتیم.
وی اظهار کرد: مصرف کود شیمیایی در کشور به استانداردهای جهانی نزدیک شده و آمار دقیق مصرف سموم و کودها در کشور تحت کنترل و نظارت قرار دارد. ممکن است در برخی مزارع خاص، مشکلاتی پیش بیاید، اما به طور کلی آمار موجود نشاندهنده این است که محصولات تولیدی کشور از نظر سلامت در مقایسه با دیگر کشورها در سطح بالایی قرار دارند.
وی در خصوص خبرهایی که درباره وجود نیترات در هندوانههای صادراتی، گفت:این موضوع بیشتر به رقابتهای تجاری مربوط میشود و نیترات موجود در هندوانههای تولیدی کشور حتی از حد مجاز سختگیرانهتر نیز پایینتر است. همچنین، آزمایشات لازم در ورودی کشور و همچنین در کشورهای مقصد انجام میشود و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر وجود مشکل برای صادرات هندوانه به روسیه وجود نداشته است.
نوری با اشاره به حذف ۱۴ قلم از سموم خطرناک از لیست مصرف کشور، گفت: در حال حرکت به سمت استفاده از روشهای مبارزه بیولوژیکی و غیرشیمیایی هستند. اگر هم از سموم شیمیایی استفاده شود، تنها از سموم استاندارد بهرهبرداری خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: محصولات کشاورزی کشور جزو سالمترین محصولات در دنیا هستند و وزارت جهاد کشاورزی با حساسیت ویژهای به این موضوع رسیدگی میکند.
نوری همچنین با اشاره به قیمت مصوب کالاهای وارداتی، گفت: ما ۷ درصد گوشت مورد نیاز کشور را حداکثر در قالب عرض ترجیحی برای تنظیم بازار در نظر گرفتیم، نه اینکه کل مردم بتوانند با ارز ترجیحی از گوشت استفاده کنند.
وی افزود: این امر دلایل خودش را دارد که در وهله اول حمایت از تولید داخلی است و در وهله بعدی هم اینکه بتوانیم بازار را تنظیم کنیم. واردات کالا هم حدی دارد با توجه به اینکه ارز هم هزینه میشود.
وزیر کشاورزی ادامه داد: بنابراین ما با تشکلهای دامداری تفاهم کردیم که نسبت به تنظیم بازار با تولید داخل همکاری کنند و در مقابل تا جایی که مقدور است واردات را کاهش دهیم. این سیاست کلی ماست که هرجا میتونیم واردات را با حمایت از تولید داخل کاهش دهیم.
نوری درباره نظارت بر قیمتها و جلوگیری از گرانفروشی نیز اظهار کرد: آن کالاها که قیمت برایشان مشخص میشود – چون برخی کالاها مشمول قیمتگذاری نیستند – حتما آن بخشی که از ارز ترجیحی استفاده میکنند شبکه توزیع دارند و آن بخشی که شبکه توزیع نداشتند را هم ما قبل از سال یعنی در تا اسفند این شبکهها را ایجاد کردیم و نواقصش را هم در همین ایام تکمیل میکنیم.
وی تاکید کرد: کلیه کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد کشور میشوند با قیمت مصوب و در شبکه مشخص باید توزیع شوند و نظارت بر آنها هم از سوی همکاران ما و همکاران وزارت صمت و با همکاری وزارت دادگستری و تعزیرات حکومتی انجام میگیرد.
منبع: برنا