پیشنهاد سردبیرگوناگون

بقایای شهر ۳۵۰۰ ساله از دل یک تپه بیرون آمد + عکس

باستان‌شناسان از کشف یک شهر باستانی در استان بارانکای شمالی در کشور پرو خبر داده‌اند.

به گزارش بلاگ جعبه، این شهر ۳۵۰۰ ساله که پنیکو (Peñico) نام دارد، یک مرکز تجاری کلیدی شناخته می‌شود که جوامع نخستینِ سواحل اقیانوس آرام را با ساکنان رشته‌کوه‌های آند و حوزه آمازون پیوند می‌داده است.

این محوطه در حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال لیما و در ارتفاعی حدود ۶۰۰ متر از سطح دریا است و گمان می‌رود در فاصله سال‌های ۱۸۰۰ تا ۱۵۰۰ پیش از میلاد ساخته شده باشد؛ هم‌زمان با دوران شکوفایی تمدن‌های اولیه در خاورمیانه و آسیا. پژوهشگران می‌گویند این کشف، داده‌های ارزنده‌ای درباره سرنوشت کهن‌ترین تمدن قاره آمریکا یعنی «کارال» (Caral) ارائه می‌دهد.

نمای هوایی منطقه‌ی باستان‌شناسی پنیکو در پرو، شهری که ۳۵۰۰ سال پیش ساخته شده است

تصاویر پهپادی منتشرشده توسط پژوهشگران، یک سازه‌ی دایره‌ای را روی تراسی در دامنه تپه و در مرکز شهر نشان می‌دهد که بقایای ساختمان‌هایی از سنگ و گل پیرامون آن را فرا گرفته‌اند.

هشت سال پژوهش در این منطقه منجر به کشف ۱۸ سازه از جمله معابد آیینی و مجتمع‌های مسکونی شده است.

درون برخی از این ساختمان‌ها، اشیای آیینی، مجسمه‌های سفالی از انسان‌ها و حیوانات و گردنبندهایی از مهره‌ها و صدف‌های دریایی کشف شده‌اند.

پنیکو نزدیک منطقه‌ای است که تمدن کارال (کهن‌ترین تمدن شناخته‌شده در قاره آمریکا) ۵۰۰۰ سال پیش، حدود سال ۳۰۰۰ پیش از میلاد، در دره سوپه در پرو بنیان نهاده شد.

تمدن کارال دارای ۳۲ بنای تاریخی از جمله هرم‌های بزرگ، سیستم‌های پیشرفته کشاورزی با آبیاری و سکونتگاه‌های شهری بوده است. این باور وجود دارد که این تمدن به‌شکل مستقل و جدا از تمدن‌های نخستین دیگر مانند هند، مصر، سومر و چین توسعه یافته است.

دکتر روث شِیدی، باستان‌شناسی که تحقیقات اخیر درباره پنیکو و همچنین حفاری کارال در دهه ۱۹۹۰ را رهبری کرده، گفته که این کشف برای درک سرنوشت تمدن کارال، پس از نابودی آن در اثر تغییرات اقلیمی، اهمیت زیادی دارد.

«موقعیت جامعه پنیکو برای تجارت و تبادل با جوامع سواحل، ارتفاعات و جنگل‌ها راهبردی بوده است.»

مارکو ماچاکوآی، باستان‌شناس و پژوهشگر وزارت فرهنگ پرو نیز گفته که اهمیت پنیکو در آنست که ادامه‌ای از جامعه کارال است.

کشور «پرو» میزبان بسیاری از مهم‌ترین کشفیات باستان‌شناسی قاره آمریکاست؛ از جمله قلعه معروف اینکاها «ماچو پیچو» در رشته‌کوه‌های آند و خطوط اسرارآمیز «نازکا» که در صحرای سواحل مرکزی حک شده‌اند.

منبع: فرادید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا