پیشنهاد سردبیرفرهنگ و هنر

از شایعه تا واقعیت خبر درگذشت «عثمان طه» خوشنویس مشهور قرآن!

با افزایش شایعات درباره درگذشت شیخ عثمان طه، خوشنویس مشهور قرآن کریم، یکی از نزدیکان او از سلامتی‌اش خبر داد و شایعه مرگ وی را تکذیب کرد.

به گزارش بلاگ جعبه، با افزایش شایعات درباره درگذشت شیخ عثمان طه، خوشنویس قرآن کریم در چاپخانه قرآن در مدینه منوره، «احداث العرب» با یک منبع نزدیک شیخ عثمان طه تماس گرفت و وی تاکید کرد که شایعات مربوط به مرگ شیخ عثمان صحت ندارد.

رضا عبدالسلام، گوینده و رئیس سابق شبکه قرآن کریم، درباره مرگ دکتر عثمان طه، کاتب قرآن کریم را اعلام کرد که خبر مرگ او که از چند ساعت پیش در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، شایعه است.

رضا عبدالسلام، گوینده رادیو، در پستی در صفحه شخصی فیسبوک خود نوشت: دکتر عثمان طه، کاتب قرآن، حالش خوب است. من همین الان با خانه دکتر عثمان طه، خوشنویس قرآن، در مدینه منوره تماس گرفتم و همسر محترمش به من اطلاع داد که خبر فوت او صحت ندارد. او در سلامت کامل است و کارش را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهد.

همسرش گفته است که او از همه کسانی که درباره او سوال می‌کنند تشکر می‌کند و آرزو می‌کند که مردم قبل از انتشار این خبر، در مورد آن تحقیق کنند.

رئیس سابق شبکه قرآن کریم، سخنان خود را با دعا برای طول عمر و سلامتی کاتب قرآن کریم به پایان رساند و او را «عالمی بزرگ» توصیف کرد.

عثمان طه، خوشنویس خطاط قرآن است. او در سال ۱۹۳۴ میلادی در ریف حلب متولد شد. عثمان طاها کُرد و اهل حلب کشور سوریه است؛ و بیش از ۳۰ سال است که در شهر مدینه اقامت دارد.

عثمان طاها مدرک لیسانس رشته «شریعت اسلامی» را دارد و در زمینه زبان عربی، نقاشی و هنرهای اسلامی نیز دوره‌هایی را گذرانده و مطالعات زیادی نیز داشته‌است. او اجازه خطاطی را در سال ۱۹۷۳ میلادی از حامد الآمدی اهل کشور ترکیه دریافت کرد. وی نزد خطاطان سرشناسی همچون محمدعلی مولوی و ابراهیم رفاعی در حلب و محمد بدوی دیرانی در دمشق شاگردی کرد.

طاها نخستین بار در سال ۱۹۷۰ میلادی قرآنی را به خط خودش برای وزارت اوقاف و شئونات اسلامی سوریه نوشت. وی از سال ۱۹۸۸ میلادی که به عربستان سعودی مهاجرت کرد و به عنوان خوشنویس مجتمع ملک فهد برای چاپ قرآن کریم در مدینه منوره و به عنوان کاتب نسخه‌های قرآن مدینه منصوب شد.

او به عنوان عضو هیئت داوران بین‌المللی مسابقه خوشنویسی عربی که از سال ۱۹۸۸ میلادی هر سه سال یکبار در استانبول برگزار می‌شود، منصوب شد. او طراحی و تزئینات را نزد استاد سامی برهان، و سپس استاد نعیم اسماعیل آموخت.

«عثمان طه» در مورد علت تسلطش بر زبان فارسی می‌گوید: من به خط نستعلیق فارسی علاقه زیادی دارم و هنگام تمرین بر نوشته‌های فارسی، لازم می‌شود که معنای کلمات را بفهمم و این باعث شد به زبان فارسی علاقه‌مند شوم. دیگر اینکه استاد «امیرخانی» از ایران، دوست بنده است و من از ایشان و بعضی از دوستان، ضرب‌المثل‌های فارسی زیادی را یادگرفته‌ام.

در ایران نیز پرویز نیک‌بین به کتابت قرآن کریم به «خط نستعلیق شیوه تحریری عثمان طه» پرداخت.

عثمان طه در اسفند ۱۴۰۲ نیز از سوی رایزنی امور قرآنی آستان مقدس حسینی(ع) در راستای برنامه‌های روز جهانی قرآن کریم، به عنوان چهره قرآنی سال برگزیده شد.

قرآن دست خط وی، به دلیل ویژگی‌های زیادی که دارد، در حال حاضر پر تیراژترین قرآن موجود در جهان است.

غالب قرآن‌های موجود در کشورها بخط عثمان طه است. بهترین امتیاز کار این نویسنده تنظیم قرآن در صفحات با آیات کامل است لذا آیه ۲۸۲ بقره که طولانی‌ترین آیه قرآن است در یک صفحه گنجانده شده و کل قرآن در ۶۰۴ صفحه تنظیم گردیده‌است. هر صفحه ۱۵ خط. علاوه بر این هر جزء این قرآن به استثنای جز اول و آخر در ۲۰ صفحه تنظیم گشته‌اند. دیگر ویژگی این قالب خطی این است که تمامی مذاهب اسلام به ویژه اهل سنّت از همین نسخه قرآن استفاده می‌کنند.

منبع: شبستان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا